Location: Siete Aguas, Valencia, Spain | Client: Consellería de Infraestructuras, Generalitat Valenciana
Phase: Detailed design
Year: 2015
Design Team: Universidad Politécnica de Valencia, DOF Engineers


This project in three parts included the complete renewal of the secondary road over the bridge to convert to pedestrian use, the rehabilitation of the bridge and the renewal of a viewing platform adjacent to the bridge.


The intervention on the stone bridge consisted of removal, cleaning and re-installation of the pieces of the non-structural, ornamental arch which were demaged, removal of the vegetation and cleaning of all surfaces.


The spandrel walls were also reinforced by means of glass-fibre anchors and cal-based mortar injections in the existing structure. 






Images © DOF Engineers

© DOF engineers 2017 . All rights reserved. Disclaimer and legal notice