Location: Oslo, Norway | Client: Obos Eiendomsforvaltning AS / Jensen & Skodvin Arkitektkontor
Phase: Under Construction
Year: 2012, 2013
Design Team: Jensen & Skodvin Arkitektkontor, SEED Workshop, DOF Engineers


This is an architectural renovation project of an existing building in order to have new apartments that it is located in Hans Nielsen Hauges Gate 44B, Oslo. The existing building was constructed in 1969 with a reinforced concrete structure and it has approximately dimensions of 60 x 12,5 m in plan and two floors, with a total height of about 6 m.


The job involves detailing the necessary measurements and reinforcements to be executed at the existing structure in order to guarantee the structural safety of the building, taking into account the new project designed by the architects. The project includes large openings through the existing concrete walls for new access doors, openings for new shafts through slabs, new holes and the execution of new slabs.


 


 Images © Jensen & Skodvin Arkitektkontor

© DOF engineers 2017 . All rights reserved. Disclaimer and legal notice